Mainos

1-vuotias jätettiin yöksi yksin, vanhemmat juhlimassa – Tässä tuomio

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut vanhemmille sakkoja 1-vuotiaan lapsen heitteillepanosta. Isä ja äiti jättivät lapsen ainakin kuudesti yksin kotiin yöllä ja lähtivät itse juhlimaan kesällä 2013.

Vanhemmat eivät asuneet samassa osoitteessa, mutta myös isä vietti paljon aikaa äidin asunnolla Äänekoskella ja tiesi menettelystä.

Isä kertoi oikeudessa, että yhdellä kerralla vanhemmat yhdessä syöttivät lapsen ja laittoivat tämän nukkumaan. Lapsen nukahdettua molemmat vanhemmat poistuivat asunnosta. Myös ainakin neljällä muulla kerralla isä tiesi lapsen nukkuvan yksin kotonaan.

Oikeudessa kuullun mukaan äiti kävi katsomassa lasta muutaman tunnin välein, isä ei päihtymystilansa vuoksi lainkaan.

Vanhemmat myönsivät oikeudelle toimintansa. Molemmat katsottiin syylliseksi, sillä vaikka äiti oli lapsen lähivanhempi, myös isä tiesi äidin tavasta lähteä juhlimaan lapsen nukkuessa.

Äidille määrättiin maksettavaksi 70 päiväsakkoa, eli noin 400 euroa ja isälle 90 päiväsakkoa, eli noin 500 euroa. Isä tuomittiin samalla myös muista rikoksista.

Vanhemmat määrättiin maksamaan tyttärelleen 1500 euron korvaukset. Lapsi on otettu sittemmin huostaan, tuomiosta ilmenee. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.