1.9. Mausteinen porkkanakeitto ja bruschetat

Porkkanakeitto

  • 500 g porkkanaa
  • 3 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Ruokaöljyä kuullotukseen
  • n. 1 l kanalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl currymausteseosta
  • mustapippuria
  • 150 g smetanaa

Silppua sipulit ja kuori ja kuutioi porkkanat. Hienonna valkosipuli. Kuullota vihanneksia kattilassa hetki. Lisää kanaliemi ja anna kiehua noin 30 minuuttia. Lisää valkoviini, hunaja ja mausteet. Anna kiehua vielä noin 10 min. Lisää lopuksi smetana ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoile kuumana tai jäähdytä kylmäksi.

Bruschetat

  • 1 pitkä patonki
  • oliiviöljyä
  • valkosipulinkynsi

Leikkaa patongista ohuita siivuja. Sivele niille oliiviöljyä ja pyyhkäise pintaa valkosipulilla niin, että pinta saa valkosipulista makua. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Valmista täytteet etukäteen, ja täytä leivät vasta kun ne tulevat uunista.

Broilerinmaksa täyte

  • 150 g broilerinmaksaa
  • 1 pieni sipuli
  • Oliiviöljyä paistamiseen
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kapriksia
  • suolaa
  • mustapippuria

Hienonna sipuli. Puhdista broilerinmaksa hyvin ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia hetki pannulla ennen kuin lisäät broilerinmaksan. Paista maksa kypsäksi. Lisää pannulle kaprikset ja kuullota vielä hetki. Hienonna kaikki ainekset tehosekoittimessa ja lisää tarvittaessa oliiviöljyä, että saat notkeaa tahnaa. Nostele paahtuneen leivän päälle.

Oliivi-pähkinätäyte

  • 150 g mustia kivettömiä oliiveja
  • 20 g saksanpähkinöitä tai muuta pähkinää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä

Hienonna ainekset morttelissa tai tehosekoittimessa hienoksi. Nostele paahtuneen leivän päälle.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat