Mainos

1.8. Savulohisalaattia ja muurikkalettuja vaahterasiirapilla

Savulohisalaatti

  • 6 dl keitettyä riisiä
  • 300 g lämminsavulohta
  • 100 g tuoreita herneitä
  • 2 vartta kesäsipulia
  • 1 keltainen paprika
  • 2-3 keitettyä kananmunaa
  • 1 nippu tilliä
  • 1 ruukku rapeaa salaattia
  • suolaa
  • pippuria
  • 3 rkl sitruunaoliiviöljyä
  • 2-3 tl valkoviinietikkaa

Sekoita kulhossa riisi, paloiteltu lohi, herneet, kuutioitu paprika, hienonnettu kesäsipuli sekä tilli. Mausta ja nostele salaatti vihreälle salaattipedille sekä koristele kananmunaviipaleilla.

Muurikkalettuja vaahterasiirapilla

  • 8 dl maitoa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • vaahterasiirappia ja tuoreita marjoja tarjolle

Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puolen tunnin ajan. Paista rapeita lettuja muurinpohjalla tai pannulla. Tarjoile letut tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.