1.8. Savulohisalaattia ja muurikkalettuja vaahterasiirapilla

Savulohisalaatti

  • 6 dl keitettyä riisiä
  • 300 g lämminsavulohta
  • 100 g tuoreita herneitä
  • 2 vartta kesäsipulia
  • 1 keltainen paprika
  • 2-3 keitettyä kananmunaa
  • 1 nippu tilliä
  • 1 ruukku rapeaa salaattia
  • suolaa
  • pippuria
  • 3 rkl sitruunaoliiviöljyä
  • 2-3 tl valkoviinietikkaa

Sekoita kulhossa riisi, paloiteltu lohi, herneet, kuutioitu paprika, hienonnettu kesäsipuli sekä tilli. Mausta ja nostele salaatti vihreälle salaattipedille sekä koristele kananmunaviipaleilla.

Muurikkalettuja vaahterasiirapilla

  • 8 dl maitoa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • vaahterasiirappia ja tuoreita marjoja tarjolle

Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puolen tunnin ajan. Paista rapeita lettuja muurinpohjalla tai pannulla. Tarjoile letut tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat