1.6. Vartaita kanasta ja tonnikalasta

Kaksi varrasta ja yksi marinadi

  • Tonnikalavartaat:
  • 400 g tuoretta tonnikalaa (tai pakaste)
  • varrastikkuja
  • Kanavartaat:
  • 3 broilerin rintafileetä
  • varrastikkuja
  • Marinadi:
  • 1 dl öljyä
  • 0,5 dl inkiväärisiirappia
  • 4 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 2 sitruunan mehu
  • suolaa

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja jaa kahteen astiaan. Valmista vartaat. Leikkaa kala kuutioihin ja työnnä vartaisiin. Leikkaa broilerinfileet pitkittäin kolmeen osaan ja työnnä pitkulaiset fileet vartaisiin. Sivele toisesta astiasta marinadia broilerinfileille ja toisesta astiasta tonnikaloille. Anna marinoitua hetki. Grillaa vartaat. Tonnikalan ei tarvitse olla aivan kypsää sisältä, sen voi jättää hieman punaiseksi. Koska kanafilee on ohutta, se valmistuu myös nopeasti grillissä.

Jogurtti-ananaskastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 prk ananasmurskaa omassa mehussaan
  • 1 ruukku tuoretta minttua
  • ripaus suolaa

Hienonna minttu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta ripauksella suolaa.

Raparperi-inkiväärikastike

  • 4 raparperin vartta
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl omena-viinietikkaa
  • ripaus suolaa

Kuutioi raparperi. Kiehuta vettä, sokeria ja raparperikuutioita kunnes se on aivan pehmeää, lähes sosetta. Jäähdytä ja raasta joukkoon inkivääriä ja mausta suolalla ja omena-viinietikalla.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat