1.11. Italialainen vuokaleipä ja feta-pinaattikierteet

Italialainen vuokaleipä

  • Taikina:
  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 5 dl hiivaleipäjauhoja
  • n. 1 l vehnäjauhoja
  • (voit korvata osan vehnäjauhoista leseillä tai hiutaleilla)
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • Täyte:
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl hienonnettuja oliiveja
  • 1-2 tl oreganoa
  • mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Liuota tuore hiiva kädenlämpöiseen suolalla ja sokerilla maustettuun veteen.

Lisää hiivaleipäjauhot. Sekoita taikina käsin tai yleiskoneelle taikinakoukuilla. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan hyvin sekoittaen, jotta saat taikinasta kimmoisan ja hyvin leipoutuvan. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, peitä se liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.

Kuullota oliiviöljyssä hienonnettu sipuli sekä valkosipuli. Lisää karkeasti veitsellä hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Mausta oreganolla ja pippurilla. Jäähdytä.

Kauli taikina tasaiseksi n. 1 cm paksuksi levyksi. Levitä täyte taikinalle ja kääri se tiukaksi rullaksi. Nosta rulla pitkään leipävuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Feta-pinaattikierteet

  • Valmista taikina kuten edellä.
  • Täyte:
  • 200 g fetajuustoa
  • 200 g pakastepinaattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli pannulla. Lisää sulatettu pinaatti ja murennettu fetajuusto joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla.

Kauli taikina tasaiseksi levyksi. Levitä täyte taikinalle ja kääri levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla n. 3-5 cm paksuisiksi paloiksi ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin muffinssivuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat