Voitaikinalastut anjoviksella, sipulilla ja paprikalla
Tätä parempaa yöpalaa saa hakea. Kaiken voi valmistella etukäteen. Mahan alkaessa kurnia yön kynnyksellä täytetyt voitaikinapitkot laitetaan vain uuniin. Lasi olutta kruunaa yöpalan.
Neljälle
- 2 levyä valmiiksi kaulittua voitaikinaa
- 2 keltasipulia
- 2 punaista paprikaa
- 10 g voita
- 1 pieni prk anjovisfileitä
- 2 dl ranskankermaa, paprikalla maustettua
- 2 dl juustoraastetta
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 dl mustia, kivellisiä oliiveja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Suikaloi sipuli ja paprika, anna niiden pehmetä hitaasti paistinpannussa nokareessa voita. Anna jäähtyä ja asettele suikaleet voitaikinalle.
2. Valuta anjovikset ja asettele fileet viistosti, tasaisesti taikinalevyille. Laita jokaisen fileen väliin nokare ranskankermaa. Ripottele päälle juustoraastetta, pippuria ja mustia oliiveja. Laita kylmään ellet paista näitä heti.
3. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, tai kunnes voitaikina on kypsää ja juusto sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti