Vihreä keitto lohen kera
Tämä on upea lounas- tai iltaruoka. Yksi nopeimpia ruokia, mitä ajatella saattaa, mutta ah, niin hyvää. Tarjoile heti, sillä persilja menettää nopeasti värinsä.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 300 g lohifileetä
- 2 dl persiljanlehtiä (2 ruukkua)
- 50 g voita
- 8 dl kalalientä
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- vihannesskrassia
Tarjoiluun
- leipää
Valmistusohje
1. Leikkaa lohifilee kuutioiksi. Irrota persiljanlehdet varsista. Lämmitä keittolautaset.
2. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane puolet liemestä esim. tehosekoittajaan tms. yhdessä persiljan ja voin kanssa. Soseuta, kunnes liemi on vaaleanvihreää. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaada takaisin muun liemen joukkoon ja kuumenna uudelleen. Laita sekaan kalapalat ja keitä hiljaa 3 minuuttia. Koristele krassilla ja tarjoile leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti