Vaniljakastiketta piirakalle
Kesän kaikki piirakat voi tarjoilla itsetehdyn vaniljakastikkeen kera, johon tulee pelkästään aitoja aineksia.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 munankeltuaista
- ½ dl kidesokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maitoa
- 1 rkl maizenaa
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Sekoita keltuaiset kattilassa yhdessä sokerin, kerman, maidon, maizenan ja vaniljatangon kera.
2. Kuumenna seosta varovaisesti, kunnes se saa oikean koostumuksen. Lisää halutessasi hieman keltaista elintarvikeväriä, jos haluat keltaisen kastikkeen.
3. Siivilöi kastike ja tarjoile haaleana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti