Välimeren kuhaa
Tähän kalaruokaan sopivat muutakin kalalajit kuin kuha. Voit kokeilla esimerkiksi siikaa, haukea tai turskaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 kuha, reilu 1 kg
- 1 prk simpukoita vedessä
- 2 purjoa
- 1 pieni fenkoli
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 nippu persiljaa
- 1 laakerinlehti
- ½ tl timjamia
- 25 g sahramia (1 pkt)
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 3 mausteneilikkaa
- 3 dl valkoviiniä
- 1 rkl margariinia
- suolaa
Valmistusohje
1. Suomusta ja perkaa kala. Leikkaa pää irti, halkaise se ja pane kattilaan. Lisää kattilaan purjon vihreä osa, valkoviini, noin 1½ dl vettä ja vajaa teelusikallinen suolaa. Kiehauta ja hauduta 20 minuuttia. Siivilöi kalaliemi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista ja leikkaa purjo sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise fenkoli, leikkaa siitä kanta ja hienonna loput. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi, säästä liemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna persilja ja survo neilikat. Kuullota purjoa, fenkolia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää tomaatit ja niiden liemi, timjami, persilja, laakerinlehti, sahrami, neilikat ja ½ tl suolaa. Hauduta kannen alla kunnes seos sakenee hieman. Kaada joukkoon kalaliemi ja hauduta 10 minuuttia.
3. Nosta kala uuninkestävää vuokaan, kaada päälle tomaattikastiketta, peitä foliolla ja nosta vuoka uuniin. Kilon painoinen kala kypsyy 20 minuutissa, suuremmat vaativat hieman pidemmän kypsennysajan. Kun kypsennysaikaa on jäljellä 2-3 minuuttia, lisää simpukat vuokaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti