Vadelmavaahtoa ja -sorbettia
Vaahtoon voit käyttää tuoreita tai pakastettuja vadelmia. Jos käytät valmista vadelmapyreetä, sitä kuluu n. 3 dl.
Kuudelle
Vadelmavaahto
- 400 g vadelmia
- 4 liivatelehteä
- 1 dl kidesokeria
- 1 dl vettä
- 3 dl kuohukermaa
Vadelmasorbetti
- 600 g pakastevadelmia
- 3 rkl tomusokeria
- 3 rkl puristettua appelsiinimehua
- 1 munanvalkuainen
Koristeluun
- ohuita keksejä
- pakastepuolukoita
Valmistusohje
1. Vadelmavaahto: Paseeraa vadelmat siivilän läpi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä sokeria ja vettä muutama minuutti, kunnes liemi on läpinäkyvää. Sulata liivatteet sokeriliemessä. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja sekoita se vadelmapyreen ja sokeriliemen kanssa. Kaada seos 6 pyöreään vuokaan tarjottimella. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa, n. 1 tunti.
2. Asettele vaahtoympyrät kuudelle lautaselle. Koristele.
3. Vadelmasorbetti: Laita jäiset vadelmat, tomusokeri, appelsiinimehu ja valkuainen monitoimikoneeseen. Soseuta tasaiseksi seokseksi. Lusikoi ja tarjoile heti vadelmavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Piparijäätelö