Vadelmapiirakka
Raikas vadelmapiirakka on elokuun ehdoton herkku.
Pohja
- Valmis piirakkapohja
Täyte
- Vaniljakiisseli
- 5 dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- 4 munankeltuaista
- 1,5 dl sokeria
- 2 rkl maissisuurustetta
- 25 g voita
- 2 dl vadelmia
- 175 g vaniljakiisseliä
- 100 g voita
- 100 g mantelijauhoa
- 100 g sokeria
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Halkaise vaniljatanko ja ja rapsuta siemenet kattilaan lisää myös tanko mukaan. Mittaa loput aineet myös kylmänä kattilaan. Kypsennä seosta liedellä kunnes se pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä.
Vatkaa voista ja sokerista vaahto. Lisää mantelijauho sekä kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lopuksi lisää vaniljakiisseli seokseen ja kaada se piirakkapohjan päälle. Ripottele vadelmat viimeiseksi taikinan päälle. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti