Vadelmajogurtti-suklaapiirakka
Vadelmajogurtti-suklaapiirakka on helppo valmistaa ja maistuu aivan Fazerin suosikkisuklaalta. Piirakan ohjeen ideoi Ellimaija Leppänen, joka jakaa Instagramissa @withchocolatechips -tilillään huikeita leivontaluomuksiaan sekä niiden reseptejä.
- Annosmäärä: 6 annosta
Pohja
- 200 g vaniljatäytekeksejä (esim. Domino)
- 70 g voita
- 1 rkl vadelmahilloa
Jogurttitäyte
- 400 g paksua turkkilaista jogurttia (väh. 10%)
- 200 g valkosuklaata
- 4 rkl kuivattua vadelmaa
Maitosuklaakerros
- 150 g Fazerin sinistä
- 0,75 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Vadelmajogurtti-suklaapiirakan valmistusohje:
Pohja:
- Hienonna keksit, sulata voi. Sekoita ne yhteen ja lisää hillo. Sekoita tasaiseksi.
- Valmistele n.22 cm irtopohjavuoka suihkauttamalla siihen vuokasprayta tai esim leivinpaperia. Painele pohjaseos pohjalle ja reunoille.
- Nosta jääkaappiin kovettumaan.
Jogurttitäyte:
- Notkista jogurtti kulhossa. Lisää vadelma.
- Sulata valkosuklaa ja sekoita se jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Varo ettei jogurtti ole liian kylmää tai valkosuklaa liian kuumaa.
- Kaada pohjan päälle ja nosta jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi kovettumaan.
Maitosuklaakerros:
- Rouhi suklaa ihan pieneksi ja laita kulhoon.
- Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada sitten kerma suklaarouheen päälle. Anna levätä sekoittamatta muutama minuutti. Sekoita tasaiseksi. Jos kaikki suklaa ei sulanut voit pienissä jaksoissa jatkaa sulatusta mikrossa.
- Kaada suklaa piirakan päälle ja anna kovettua useampi tunti jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti