Uunissa paistettua ahventa wokattujen vihannesten kera
Tässä kotimainen kotiruoka kohtaa aasialaisen keittiön hienossa harmoniassa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 2 isoa ahventa
- karkeaa suolaa
- rouhittua valkopippuria
- 1 keltasipuli
- 1 sitruuna
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl korppujauhoja
- 2 tl voita
Wokatut vihannekset
- 2 porkkanaa, mielellään erivärisiä
- 2 salottisipulia
- 1 punainen paprika
Valmistusohje
1. Aloita vihanneksista. Kuori porkkanat, kuori ja hienonna sipulit ja suikaloi paprika. Suikaloi porkkanat ohueksi.
2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Pese kalat, leikkaa pois evät ja suomusta kalat. Mausta sisältä suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna sipuli, purista sitruunamehu ja hienonna persilja.
3. Täytä kalat sipulilla, persiljalla ja sitruunalla. Ripottele päälle korppujauhoja ja laita päälle voinokareita. Paista uunissa n. 50 minuuttia. Kalojen sisälämpötilan tulee olla 60 astetta. Wokkaa vihannekset, ensin porkkanat ja sitten muut. Tarjoile vihannekset vastapaistettujen kalojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti