Uuniseiti ja kasvistempura
Tempura on japanilainen tapa friteerata ruokaa. Kasvikset kastellaan tempurataikinaan ja friteerataan kullanruskeiksi. Näin ne säilyttävät napakkuutensa rapean taikinan sisällä. Tässä ohjeessa kasvikset tarjotaan uuniseitin tai -turskan kera. Lisukkeeksi sopivat keitetyt perunat.
4 annosta
- 600 g seiti- tai turskafileetä
- voita vuoan voiteluun
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl tuoreita yrttejä
- korppujauhoja
- suolaa ja pippuria
- 100 g parsakaalia
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- 1 pieni porkkana
- ½ sipuli
- öljyä friteeraukseen
Tempurataikina
- 2½ dl kylmää vettä
- 1 munankeltuainen
- 2½ dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paprikat ja porkkana ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulinpuolikas.
2. Tempurataikina: Vatkaa munankeltuainen ja vesi voimakkaasti. Lisää jauhot haarukalla sekoittaen tasaiseksi taikinaksi. Kuumenna friteerausöljy 160 asteeseen. Kastele kasvikset friteeraustaikinassa ja friteeraa ne kuumassa öljyssä kullanruskeiksi pienissä erissä. Nosta kasvikset öljystä reikäkauhalla ja valuta ne talouspaperin päällä.
3. Pane kalafilee voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna yrtit, lisää joukkoon öljy ja levitä seos kalan päälle. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista kalaa uunissa noin viisi minuuttia. Tarjoa heti kasvisten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti