Tuliset kalkkunatikut
Sami Garam valmistaa tuliset kalkkunatikut itämaiseen tapaan. Kokeile helppoa ohjetta ja nauti mureasta kalkkunasta rieskan ja maistuvan kastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 600 g kalkkunavartaita
- 2 dl ruokajogurttia
- 3 rkl paprikajauhetta
- 1 tulinen chili
- pepperoneja (säilyke)
- 3 rkl sitruunamehua
- 1 prk creme fraiche (ranskalaiset yrtit)
- tuoretta korianteria
- 1 prk mangoviipaleita
- 1 paketti halloumijuustoa
- 1 pkt rieskaa
- öljyä
Valmistusohje
Leikkaa chili ja säilykepepperoni hakkeeksi ja yhdistä jogurtin ja paprikajauheen kanssa.
Ohenna ja happamoita marinadia hiukan sitruunamehulla ja mausta kalkkunatikut näin saadulla kastikkeella. Anna marinoitua mielellään ainakin kaksi tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin jääkaapissa. Pyyhi tikuista ylimääräinen marinadi pois ja kuumenna se pannulla.
Grillaa vartaat kypsiksi ja nosta kuumaan jogurttiin.
Mausta yrtti-creme fraiche silputulla korianterilla saadaksesi siihen itämaisen säväyksen.
Leikkaa mango ja halloumi suikaleiksi ja lämmitä ne nopeasti parilatasolla tai pannulla.
Sivele rieskat öljyllä ja grillaa ne kuumiksi ja pinnaltaan rapeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät