Talon vadelmapiiras
Valmista tämä piiras vadelmien ollessa parhaimmillaan!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle-kahdeksalle
Pohja
- 150 g voita
- 150 g vehnäjauhoja
- ¼ dl kylmää vettä
Täyte
- 1 l vadelmia
- 1 lasi puna- tai mustaviinimarjahyytelöä
- halutessasi, 2 rkl kirschiä (kirsikkalikööriä)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Nypi yhteen voi ja jauhot muruiseksi massaksi, työstä sitten mukaan vesi. Litistä taikina käsin ja laita se kylmään 1 tunniksi.
3. Ota esiin matala piirasvuoka, mielellään irtopohjavuoka. Kaulitse taikina pitkulaiseksi levyksi, taita molemmat päät keskikohtaa kohti niin että taikinasta tulee kolminkertainen, ja kaulitse toiseen suuntaan. Toista kolmeen kertaan ja kaulitse sitten taikina levyksi, joka peittää vuoan. Painele taikina vuokaan ja pistele pohja. Paista pohja kypsäksi uunissa, n. 20 minuuttia.
4. Sulata sillä aikaa hyytelö kattilassa miedolla lämmöllä, lisää halutessasi kirsch. Vatkaa vispilällä niin että hyytelöstä tulee sileää.
5. Anna piiraspohjan jäähtyä hieman ja täytä se sitten peratuilla vadelmilla. Lusikoi päälle sula hyytelö ja anna jäähtyä. Tarjoile täysin ilman kermaa, omana herkkunaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti