Tacopiiras
Sellaisena päivänä, jolloin haluat kyllä tarjota jotakin hyvää, mutta sinulla ei riitä aikaa eikä haluakaan, hyvä ratkaisu on pyöräyttää piiras. Täytät piiraan vain herkullisella taco-maustetulla murekkeella ja vips!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Piirastakina
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl jäävettä
Täyte
- 500 g sikanautajauhelihaa
- öljyä paistamiseen
- 1 pussi taco-maustesekoitusta
- 1 punainen paprika
- 1 purkki kidneypapuja (keitettyjä)
Tarjoiluun
- 2 dl kermaviiliä
- 100 g nachoja (maissilastuja)
- vihersalaattia
Valmistusohje
1. Piiraspohja: Lämmitä uni 200 asteeseen. Hakkaa veitsellä voi ja sekoita siihen hakkaamalla jauho, suola ja jääkylmä vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja pane lepäämään kylmään, kunnes uuni on riittävän kuuma. Esipaista kuorta 10 minuuttia.
2. Pese paprika ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Huuhtele kidneypavut ja valuta. Paista jauheliha ja sekoita siihen taco-sekoitus. Sekoita murekeseokseen paprikapalat ja pavut, täytä piiraskuori seoksella ja paista uunissa 10 minuuttia.
3. Nostele piiraalle kermaviilinokareita ja työnnä nachoja pystyyn täytteeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti