Suklaaleivokset
Herkulliset kahvinmakuiset suklaaleivokset sopivat hyvin päivällisen jälkeen kahvikupillisen seuraksi.
Kahdelletoista
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 ½ rkl kahvijauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl kahvijauhetta
- 2 tl kaakaojauhetta
- 1-2 tl vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja sekoita siihen munat, sokeri, kahvijauhe ja vaniljasokeri. Lisää 2 dl vehnäjauhoja, sekoita.
2. Ota n. 1 desilitra taikinaa sivuun, lisää siihen kaakaojauhe. Kaada kaakaotaikina voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Levitä mokkataikina sen päälle. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Sekoita tomusokeri, kahvijauhe ja vesi kuorrutukseksi. Lusikoi kuorrutusta kakulle, leikkaa se ruuduiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti