Sillipullat korinttikastikkeessa
Sillin ja korinttien yhdistelmä tuntuu ehkä epätavalliselta – kokeile, ja katso, mitä pidät! Keitetyt perunat, vihreät salaatinlehdet ja viipaloidut tomaatit kuuluvat lisukkeiksi.
Neljälle
- 3 valutettua suolasillifileetä
- 300 g keitettyä, kylmää lihaa
- 3 keitettyä perunaa
- 1 punasipuli
- 1 kananmuna
- 1 dl kahvikermaa
- 1 tl perunajauhoja
- jauhettua valkopippuria
- siivilöityjä korppujauhoja
Korinttikastike
- ½ dl korintteja
- 3 dl vettä
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kalalientä
- 3 rkl vaaleaa siirappia
- 2 rkl etikkaa
- 1 maustemitta suolaa
- ½ tl kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Korinttikastike: Keitä korintit pehmeiksi vedessä, säästä keitinvesi. Paista voita ja jauhoja, lisää korinttiliemi vähän kerrallaan samalla sekoittaen, lisää sitten kalaliemi. Mausta siirapilla, etikalla ja suolalla, lisää väriä saat soijasta. Lisää korintit ja kuumenna kiehuvaksi. Kastikkeen pitää sakeutua, mutta ei liian paksuksi.
2. Sillipullat: Jauha sillifileet, liha, perunat ja sipuli hienoksi lihamyllyssä, tai sekoita hetki tehosekoittimessa. Lisää kananmuna, perunajauhot, pippuri ja kerma. Muotoile pieniksi, litteiksi pulliksi, kääntele ne korppujauhoissa. Paista sillipullia 4-5 minuuttia molemmin puolin keskilämpöisellä pannulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti