Siikafileet à la meunière

À la meunière tarkoittaa kevyesti jauhoissa paneerattua ja voissa paistettua, tämä on siis kaikkein maukkain tapa valmistaa paistettua kalaa. Siika pitää totta kai tarjoilla jonkin metsälisukkeen kanssa, joten tässä reseptissä kala saa kaveriksi kantarellikastikkeen.

Neljälle

  • 600 g siikafileitä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 porkkanaa
  • 100 g kukkakaalia
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Kantarellikastike

  • 25 g voita
  • 250 g kantarellejä (keltavahveroita)
  • 25 g vehnäjauhoja
  • 4 ½ dl lientä
  • ½ dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Koristeluun

  • krassia
  • limelohkoja

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Mausta fileet kevyesti suolalla ja pippurilla. Kääntele ne vehnäjauhoissa ja ruskista voissa joka puolelta.

2. Kantarellikastike: Hienonna kantarellit. Paista ne ilman että ne saavat väriä. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita kunnolla. Laita kattila takaisin levylle, lisää liemi ja kerma samalla sekoittaen. Lisää kantarellit. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuori ja viipaloi porkkanat. Keitä ne ja kääntele ne voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kukkakaali suolavedessä pienen voinokareen kera. Huuhdo kukkakaali kylmällä vedellä. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!