Saksanpähkinä-palsternakkapiirakat
Brittiläinen Cranksin kasvisravintolaketju aloitti palsternakan ja pähkinöiden yhdistämisen piirakoissa. Tämä on yksinkertaistettu resepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Piirakkataikina
- 125 g voita
- 2 dl grahamjauhoja
- 1 dl juustoraastetta
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 4 palsternakkaa
- 1 tl suolaa
- 1 prk herkkusienikreemiä
- 1 dl kermaa
- 12 saksanpähkinää
Valmistusohje
1. Taikina: Sekoita jauhot ja juustoraaste. Nypi voi jauhoseokseen muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä, kaulitse taikina ja vuoraa sillä neljä annosvuokaa. Laita kylmään.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi palsternakat pituussuuntaan, keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Nosta vedestä ja laita piirakkakuoriin. Suolaa ja levitä päälle herkkusienikreemiä. Kaada päälle kermaa, kruunaa pähkinöillä.
3. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes piirakat ovat läpikypsiä ja ovat saaneet hieman väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti