Säilötyt päärynät
Päärynöistä muodostuu yleensä keitettäessä runsaasti nestettä, mutta tarvittaessa voit lisätä tilkan vettä. Tämä on vanha ja ihana resepti, jossa viinietikka takaa päärynöiden säilyvyyden viileässä kuukausiksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 3-4 purkillista
- 5 kg päärynöitä
- 2 dl (runsas) punaviinietikkaa
- 1 kg hienoa sokeria
- 1 pala tuoretta inkivääriä
Tarjoiluun
- kermavaahtoa tai jäätelöä
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, mutta pidä ne kokonaisina, säilytä siis kanta ja sisus. Lado päärynät suureen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri ja anna sulaa hyvin alhaisella lämmöllä. Ellei päärynöistä muodostu riittävästi nestettä, lisää tilkka vettä.
2. Viipaloi inkivääripala ohuelti ja lisää siivut kattilaan. Kiehuta hiljalleen, kunnes päärynät tuntuvat pehmeiltä. Tämä vie yleensä 45-60 minuuttia riippuen päärynöiden koosta.
3. Puhdista ja desinfioi (keittämällä tai uunissa) lasipurkit kansineen, pidä ne kuumina ja täytä ne varovasti kuumilla päärynöillä ja liemellä. Jäähdytä ja säilytä viileässä (jääkaappilämpötilassa). Tarjoile jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät