Raparpekonihillo on täydellinen lisuke ja maistuu esimerkiksi hampurilaisen välissä. Pekoniin kääritty raparperi ideoitiin Suomen Turussa keittiömestari Pasi Kurosen ja Kaks Kokkii -kokoonpanon toisen jäsenen Matias Haapsaaren kanssa. Nyt kokkikaksikko on kehitellyt uuden kesäherkun, raparpekonihillon,
Raparpekonihillo
- 1 l raparperinpaloja kuorittuna
- 1 iso punasipuli
- 2 punaista chiliä siemenet poistettuna
- 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 4 rkl vettä
- 5 dl hillosokeria
Lisäksi
- 2 pkt pekonia
Valmistusohje
Raparpekonihillo valmistuu näin:
- Kuori raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
- Laita kattilaan raparperit, vesi, chili ja sipuli sekä inkivääriraaste. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä n. 15 min.
- Laita pekonisiivut kylmälle pannulle ja laita liesi päälle. Anna pekonien paistua rapeaksi. Valuta paperin päällä. Hienonna veitsellä ja lisää hillon joukkoon. Jäähdytä kunnolla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti