Pinjanmakuinen fetajuusto-parsakaalipiiras
Piiraan voit valmistaa kuten pyttipannun - käytä täytteeseen kotoa löytyviä raaka-aineita. Piirastaikina ja munamaito valmistuvat perusohjeella. Tämän piiraan täytteeksi valittiin fetajuustoa, parsakaalia ja pinjansiemeniä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 annosta
Täyte
- 250 g parsakaalin nuppuja
- 1 dl fetajuustoa kuutioina
- 1 tomaatti
- ½ dl pinjansiemeniä
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Piirastaikina
- 150 g margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
Valmistusohje
1. Kiehauta parsakaalin nuput kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Piirastaikina: Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä hetki kylmässä. Vuoraa piirasvuoka taikinalla ja esipaista uunissa 10 minuuttia.
3. Sekoita munat maito ja mausta suolalla ja pippurilla.
4. Sekoita piiraspohja fetajuustolla, parsakaalilla, tomaattikuutioilla ja pinjansiemenillä. Kaada päälle munamaito. Paista piirasta uunissa 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti