Perunainen pinaattikeitto
Piristä päivääsi pinaattikeitolla. Alexin reseptillä onnistut takuuvarmasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 perunaa
- 1 pieni purjo
- 1 sipuli
- öljyä
- 1/2 tl chilijauhetta
- suolaa
- mustapippuria
- 6-8 dl vettä tai kasvislientä
- 1 ps (200 g ) pakastepinaattia
- 2 dl kermaa
Valmistusohje
Leikkaa perunat, purjo ja sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita hetki öljyssä mausteiden kanssa ja lisää perunakuutiot sekä vesi. Keitä 15 minuuttia ja soseuta. Lisää joukkoon pinaatti sekä kerma, anna kiehua hetki ja soseuta vielä halutessasi. Tarkista maku ja tarjoa tuoreen tumman leivän kanssa.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 270 kcal
Proteiinia 4g (6 E%)
Rasvaa 24g (80 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 12g (50% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Hiilihydraatteja 10g (15 E%)
Kuitua 2g
Suolaa 1,2g
Jos kerman jättää keitosta pois, pienenee annoksen energia 100 kcal ja rasvan laatu muuttuu sydänystävälliseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti