Peppen pasta
4 hengelle
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä pilkottuina
- 1 tl kuivattua chilipippuria (ei välttämätön)
- 2 pientä kesäkurpitsaa ohueksi viipaloituina
- 16 jättikatkarapua
- 12 kirsikkatomaattia puolitettuina
- suolaa maustamiseen
- nippu tuoretta, liuskalehtistä persiljaa silputtuna
- 350 ml valkoviiniä
- 460 g rigatoni-pastaa
- vastaraastettua parmesaania päälle
Tee näin
Valmistusohje
- kuumenna öljy suurella pannulla
- lisää valkisipuli, chili, kesäkurpitsat ja paista, kunnes kesäkurpitsat ovat al dente (pehmeitä, mutta hieman "pureskeltavia")
- lisää katkaravut, tomaatit, suola, persilja sekä viini
- peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia
- kun kastike on keittymässä, keitä pasta suolalla maustetussa vedessä
- sekoita pastaa, jotta se ei takerru
- poista katkaravut ja kesäkurpitsat pannulta ja laita sivummalle, jätä kastiketta pannulle
- valuta pasta, kun se on al dente ja lisää pannulle
- ripottele parmesaaniraaste pastan joukkoon, sekoita hyvin
- aseta pasta kastikkeineen tarjoiluastialle ja laita katkaravut sekä kesäkurpitsat päälle
- ripottele persiljaa päälle ja tarjoile välittömästi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti