Merianturaa Juliana
Elegantti ruoka kuohkeine kastikkeineen on kokeilemisen arvoinen.
Neljälle
- 8 merianturafileetä (n. 800 g)
- 2 dl kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 cl genever-viinaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 raaka munankeltuainen
- 1 tl voita kastikkeen kiilloitukseen
- 1 rkl vesikrassisilppua
- 1 rkl tillisilppua
- 1 rkl ruohosipulisilppua
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 tl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Taita merianturafileet kahtia ja asettele ne voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada päälle 1 dl kalalientä, 1 dl valkoviiniä ja genever, peitä vuoan muotoon leikatulla voipaperilla (tai leivinpaperilla). Pane vuoka uuniin 15 minuutiksi, kunnes kala on läpikypsää. Nostele fileet varovasti vuoasta ja pidä ne lämpimänä.
2. Sekoita keskenään 1 rkl voita ja 1 rkl jauhoa suurustetahnaksi, beurre manié. Siivilöi fileiden paistoliemi kastikekattilaan ja kaada joukkoon loppu kalaliemi ja viini. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on 4 dl ja suurusta beurre maniélla vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Hienonna vesikrassi ja tilli sekä ruohosipuli pieneksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
3. Ota kattila liedeltä ja vatkaa kastikkeeseen munankeltuainen sekä 1 tl voita. Kastike ei saa enää kiehua, ettei se juoksetu. Lisää kastikkeeseen hienonnetut mausteyrtit ja löysä kermavaahto. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua. Kaada kastike kalafileiden päälle tarjoiluvadille ja gratinoi nopeasti uunin grillivastuksen alla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti