MasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 400 g Jauhettu nahaton haukifilee
- 2 dl Kuohukermaa
- 1 dl Tuoretta tilliä
- 1 rkl Sitruunankuorta
- Suolaa
- Valkopippuria
- 80 g Tuoretta vihreää papua
- Oliiviöljyä
- Sitruunaa
- Suolaa
- 1 dl Kuivaa valkoviiniä
- 1 rkl Valkoviinietikkaa
- 5 kpl Kourallinen kumkvatteja
- 150 g voita
- Suolaa
- Valkoviinietikkaa
- Sokeria
- Vettä
- 1 kpl Fenkoli
- Kruunutilliä
Valmistusohje
Valmista 1-2-3 (1 osa etikka, 2 osaa sokeri, 3 osaa vesi) pikkeliliemi ja lisää siihen mandoliinilla leikattu fenkoli sekä kruunutilliä. Laita jääkaappiin viilenemään.
Valmista haukipihvien massa jauhamalla nahaton ja Y-ruodoton filee kahteen kertaan lihamyllyllä. Sekoita kulhossa jauhettu hauki muiden raaka-aineiden kanssa. Anna levähtää hetki jääkaapissa ja paista pannulla runsaassa voissa. Valele ruskistunutta voita paiston aikana pihvien päälle.
Leikkaa pavuista kovat päät pois ja ryöppää n. 2 min kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Ennen tarjoilua paista kuumalla pannulla n. 10-15 sekuntia jotta pavut lämpenevät. Pyörittele oliiviöljyssä sekä sitruunanmehussa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Pilko kastiketta varten 1 salottisipuli sekä kourallinen kumkvatteja. Redusoi viini ja etikka sipulin sekä kumkvattien kanssa kunnes jäljellä on enää pari ruokalusikallista. Lisää kermaa ja kiehauta nopeasti. Anna kastikkeen jäähtyä n. 40 C ja ala lisäämään voita vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen. Kunnes kaikki voi on lisätty, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai happoa sitruunasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät