MasterChef: Paahdettu gazpacho, auracreme ja meiramisorbetti – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Meiramisorbet
- Kourallinen tuoretta meiramia
- 3 dl Sokeria
- 3 dl Vettä
Gazpacho
- 4 kpl Tomaattia
- 1 kpl Paprika
- 1 kpl Punasipulia
- 1 kpl Valkosipulin kynsi
- 2 kpl Tuoretta chiliä
- Sokeria
- Suolaa
- Mustapippuria
- Punaviinietikkaa
- Oliiviöljyä
Aurajuustocreme
- 2 dl Kermaa
- 100 g Aurajuustoa
Valmistusohje
Laita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut. Aja tuore meirami tehosekoittimessa pienen vesimäärän kanssa ja siivilöi sorbetmassaan.
Kaada hieman jäähtyneenä jäätelökoneeseen. Paahda paprika, tomaatti, valkosipuli ja chili grillissä. Aja grillatut vihannekset tehosekoittimessa tasaiseksi etikan, öljyn ja mausteiden kanssa, tarkista maku. Laita jääkaappiin vetäytymään.
Aja aurajuusto tasaiseksi massaksi kutterissa. Vatkaa kerma kiinteäksi, mutta ei vaahdoksi ja lisää auratahna sekaan. Halutessasi voit laitta massan sifoniin valmiiksi tarjoilua varten.
Renssaa kanannahka ja leikkaa nahkasta suikaleita. Friteeraa nahkasuikaleet rapeiksi ja lisää annoksen päälle mauksi ja koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti