MasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Ainekset
- 6 kpl Punaisia terttutomaatteja
- 3 kpl Vihreää terttutomaattia
- 1 kpl Sitruunaruoho
- 3 kpl Mietoa chiliä
- 1 kpl Punasipuli (käy myös keltasipuli tai salottisipuli)
- 5 kpl Valkosipulin kynttä
- 4 rkl Tomaattipyreetä
- 4 cm Pala inkivääriä
- 1 rkl Oliiviöljyä
- 1 rkl Kalakastiketta
- 2 rkl Ruskeaa ruokosokeria
- 1 kpl Lime
- 0,5 pnt Thaibasilika
- Korianteria koristeeksi
- 1 tl Sichuanpippuria
- 2-3dl Kantarelleja
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohje
Paahda terttutomaatit sekä yksi chili grillissä.
Pilko kutteriin sipuli, valkosipuli, kuorittu ja pilkottu sitruunaruoho, kuorittu inkivääri, kaksi chiliä ilman siemeniä, oliiviöljyä, kalakastiketta, sokeria ja puolikkaan limen mehu ja puoli punttia thaibasilikaa ja aja silpuksi. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Riko huhmareessa sichuanpippuria pieneksi.
Pilko kantarellit ja paahda kuumalla pannulla.
Laita paahtuneet tomaatit ja chili tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Siirrä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää tomaattipyree, rouhittu sichuanpippuri ja keitä hieman kasaan.
Siirrä keitto takaisin tehosekoittimeen. Lisää ajettu maustetahna ja aja tasaiseksi muutaman minuutin ajan. Mausta kanttarellit suolalla ja pippurilla. Siivilöi keitto.
Kaada keitto lautaselle, laita keskelle paahtuneet kanttarellit, koristele korianterin lehdellä ja limeen viipaleella. Päälle voi laittaa myös raastettua limeen kuorta, sormisuolaa ja halutessa kookoskermavaahtoa. Kookosmaito/-kerma sopii myös suoraan keiton sekaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti