Marjapiirakka murutaikinaan
Tähän piiraaseen voit käyttää mitä tahansa marjoja – mustikoita, mansikoita, vadelmia, viinimarjoja, puolukoita tai karhunvatukoita. Jos käytät marjoja, joissa on paljon vettä, käytä enemmän perunajauhoja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Viidelle
Pohja
- 100 g voita
- 2-3 rkl kidesokeria
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1 l tuoreita marjoja (tai 500 g pakastemarjoja)
- ½ dl sokeria
- 1-2 rkl perunajauhoja
Tarjoiluun
- vaniljakastiketta tai kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mittaa pohjan jauhot ja sokeri kulhoon. Paloittele voi, lisää kulhoon ja nypi ainekset muruiseksi taikinaksi.
2. Voitele uuninkestävä vuoka ja lisää marjat vuokaan. Ripottele päälle sokeri ja perunajauhot, jaa murutaikina päälle ja paista 15-20 minuuttia. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman tai vaniljakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti