Lohi-katkaraputoast
Toast lohen ja katkarapujen kanssa on ihana, vanha makupala – mutta edelleen yksi helpoimmista ja maukkaimmista asioista, joita voi valmistaa!
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 rkl voita paistamiseen
Lohi-katkarapuseos
- 1 dl majoneesia
- 2 dl katkarapuja
- 1-2 rkl tilliä
- 100 g savulohta
- 1 maustemitta suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Paloittele lohi ja katkaravut pienemmiksi paloiksi, sekoita majoneesin kera. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.
2. Paista leipäviipaleet voissa. Leikkaa pois reunat. Jaa leivät kolmioiksi.
3. Asettele salaatinlehdet vadille. Laita päälle puolet kolmioista, päälle nokare lohiseosta ja loput kolmiot kansiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti