Liha-vihanneskeitto
Niitä suosiota hyvinmaustetulla keitolla, jossa on paljon lihaa ja vihanneksia. Tarjoa lisänä vielä hyvää leipää, niin päivällinen on täydellinen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 800 g luista lihaa,
- lammasta tai nautaa
- 2 l vettä
- 3 lihaliemikuutiota
- 4 porkkanaa siivuina
- 1 sipuli siivuina
- 2 palsternakkaa siivuina
- 1 lohko juuriselleriä kuutioina
- 1 purjo siivuina
- 2 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 8 mustapippuria
- 6 maustepippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Kuumenna lihat luineen vähäsuolaisessa vedessä kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää liemikuutiot ja mausteet.
2. Keitä hiljaa 30 minuuttia. Lisää juurekset ja keitä kypsäksi. Ripota valmiin keiton pinnalle persiljasilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti