Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

kukkakaaligratiini-1-220812_Z723109-Edit-large
MTV

Syksyn ehdoton herkkuruoka on gratinoitu kukkakaali. Voit käyttää perinteisen valkoisen kukkakaalin lisäksi myös värikkäitä kukkakaaleja. Mikäli haluat valmistaa ruoan gluteenittomana, käytä jauhoina gluteenittomia jauhoja ja vegaanisen version saat käyttämällä nesteenä esimerkiksi kaurajuomaa ja juustoraasteena vegaanista juustoa.

  • Annosmäärä: 2-4 annosta lisukkeeksi
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • vettä niin paljon, että kukkakaali peittyy
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 50 g voita tai margariinia
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ l maitoa
  • suolaa maun mukaan
  • 150 g juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Paloittele kukkakaali ja laita kattilaan.
  2. Lisää vettä kunnes kukkakaalipalat peittyvät.
  3. Kiehauta ja lisää joukkoon suola.
  4. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta.
  5. Laita voi tai margariini kattilaan tai kasariin ja anna sulaa.
  6. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maito.
  7. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia, kunnes kastike sakenee.
  8. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.
  9. Laita valutetut kukkakaalit reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle kastike.
  10. Laita 250-270 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja.

  11. Tarjoa sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!