Koko Suomi leipoo: Terttu-mummin omenaleivos
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli valmistaa lapsuudesta tuttu leivonnainen.
Pohja
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kpl kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 2 isoa hapanta omenaa
- 1 dl hillosokeria
- 0,5 dl fariinisokeria
- 3 kanelitankoa
- 0,5 dl vettä
Kuorrutus
- 100 g valkosuklaata
- 100 g maitosuklaata
- 2 tl öljyä
Koristelu
- 5 kpl mansikoita kantoineen
Lisäksi
- vettä, vehnäjauhoja kaulintaan
- kaulin, 2 x pursotuspussi, pyöreä n. 7cm muotti, sauvasekoitin
Valmistusohje
UUNI: 170 astetta.
VALMISTA TÄYTTEEN OMENAHILLO: Poista omenoista siemenkodat ja pilko pieniksi paloiksi. Laita kattilaan vettä ja omenapalat ja kanelitangot.
Keitä kunnes omenapalat pehmenee.
Lisää sokerit ja keitä hiljalleen n. 10 minuuttia.
Jäähdytä hillo ja jos tarvetta, niin sauvasekoittimella soseeksi.
VALMISTA POHJA: Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna voimakkaasti vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina ohueksi, noin 5mm paksuiseksi levyksi. Ota muotilla pyöreät leivospohjat 20 kpl ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Paista (n.8min.) tai kunnes levy on hieman tummentunut reunoilta, mutta vielä pehmeä.
Paiston aikana tee maitosuklaasta koristenapit leivosten päälle.
LOPUKSI: Laita omenahillo ensimmäisen pohjan päälle, laita toinen leivospohja hillon päälle.
Koristele valmiit leivospohjat sulatetulla valko- ja maitosuklaalla, halkaistulla mansikalla ja suklaanapilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti