Koko Suomi leipoo: Lauran Pullanmakuiset raparperi-mansikkatuulihatut
Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Lauran elokuva: Heinähattu ja vilttitossu
Tuulihattutaikina
- 50 g voita
- 1 ½ dl vettä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ kpl kananmunaa
- ¼ tl leivinjauhetta
Mansikka-raparperihilloke
- 80 g tuoretta raparperia
- 80 g tuoreita mansikoita
- 1 kpl kanelitanko
- 1 tl voita
- 1 tl kanelia
- ¾ dl muscovadosokeria
- ½ rkl maissitärkkelystä
Kardemummavaahto
- 50 g mascarpone
- 1 dl vispikermaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl vaniljasokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
Koristeeksi
- 50 g valkosuklaata
Valmistusohje
TUULIHATTUJEN VALMISTUS: Mittaa kattilaan voi ja vesi. Kuumenna seosta ja anna voin sulaa. Kiehauta seosta kunnolla. Lisää seokseen vehnäjauhot ja kypsennä seosta samalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää hieman jäähtyneeseen massaan munat ja vatkaa huolellisesti käsivatkaimella. Lisää lopuksi leivinjauhe ja jatka vatkaamista hetken ajan. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle 12 samankokoista tuulihattua (halkaisijaltaan noin 3cm). Paista 200°C uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Uuninluukkua ei saa avata paiston aikana! Anna jäähtyä.
MANSIKKARAPARPERIHILLOKE: Laita pilkotut raparperit ja mansikat sekä muut hillokkeen aineet kattilaan. Keitä hilloketta miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes marjat ovat pehmentyneet ja hilloke saostunut. Jäähdytä hilloke.
KARDEMUMMAVAAHTO: Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone kerman sekaan. Lisää vaahtoon sokeri, vaniljasokeri sekä jauhettu kardemumma.
TUULIHATTUJEN TÄYTTÄMINEN: Leikkaa tuulihatut osittain halki ja lisää pohjimmaiseksi mansikka-raparperihilloke. Pursota pullavaahtoa hillokkeen päälle ja sulje tuulihatun kansi. Koristele kahdella valkosuklaa raidall
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti