Mainos

Koko Suomi leipoo: Lauran Pullanmakuiset raparperi-mansikkatuulihatut

Koko_Suomi_leipoo_S7_eps4_5244 – kopio
MTV Oy/ Miira Ojanen

Koko Suomi leipoo -sarjan neljännessä jaksossa tehtävässä valmistetaan naposteltavat lempielokuvan teemaa mukaillen. Lauran elokuva: Heinähattu ja vilttitossu

Tuulihattutaikina

  • 50 g voita
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ kpl kananmunaa
  • ¼ tl leivinjauhetta

Mansikka-raparperihilloke

  • 80 g tuoretta raparperia
  • 80 g tuoreita mansikoita
  • 1 kpl kanelitanko
  • 1 tl voita
  • 1 tl kanelia
  • ¾ dl muscovadosokeria
  • ½ rkl maissitärkkelystä

Kardemummavaahto

  • 50 g mascarpone
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa

Koristeeksi

  • 50 g valkosuklaata

Valmistusohje

TUULIHATTUJEN VALMISTUS: Mittaa kattilaan voi ja vesi. Kuumenna seosta ja anna voin sulaa. Kiehauta seosta kunnolla. Lisää seokseen vehnäjauhot ja kypsennä seosta samalla sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää hieman jäähtyneeseen massaan munat ja vatkaa huolellisesti käsivatkaimella. Lisää lopuksi leivinjauhe ja jatka vatkaamista hetken ajan. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle 12 samankokoista tuulihattua (halkaisijaltaan noin 3cm). Paista 200°C uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Uuninluukkua ei saa avata paiston aikana! Anna jäähtyä.

MANSIKKARAPARPERIHILLOKE: Laita pilkotut raparperit ja mansikat sekä muut hillokkeen aineet kattilaan. Keitä hilloketta miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan, kunnes marjat ovat pehmentyneet ja hilloke saostunut. Jäähdytä hilloke.

KARDEMUMMAVAAHTO: Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone kerman sekaan. Lisää vaahtoon sokeri, vaniljasokeri sekä jauhettu kardemumma.

TUULIHATTUJEN TÄYTTÄMINEN: Leikkaa tuulihatut osittain halki ja lisää pohjimmaiseksi mansikka-raparperihilloke. Pursota pullavaahtoa hillokkeen päälle ja sulje tuulihatun kansi. Koristele kahdella valkosuklaa raidall

Parhaat ruokaohjelmat