Kinuski-pekaanipiiras
Mausteisen päivällisen jälkeen maistuu jokin makea. Esimerkiksi cajun-päivällisen jälkeen voit tarjoilla herkullista kinuski-pekaanipiirasta. Tuo piiras tarjolle konjakilla tai viskillä maustetun kermavaahdon kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 60 g suolatonta voita
- 2 rkl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- ½ muna
- 2 rkl kylmää maitoa
- 2 dl vehnäjauhoa
Täyte
- 3 dl siirappia
- 2 dl fariinisokeria
- 4 munaa
- 2 munankeltuaista
- 60 g suolatonta voita
- 2 ½ dl pekaanipähkinöitä
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- tilkka konjakkia tai viskiä
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Vatkaa voi, sokeri ja suola sähkövatkaimella kovalla nopeudella, kunnes seos on kermamaista. Vatkaa puoli munaa vaahdoksi, lisää se voivaahtoon ja vatkaa vielä kovalla nopeudella puoli minuuttia. Lisää maito ja vispaa kovalla nopeudella 2 minuuttia. Lisää jauho ja vatkaa keskinopeudella 5 sekuntia, sitten kovalla nopeudella noin 5 sekuntia. Huom. Taikinaa ei pidä ylityöstää. Kaavi taikina kasaan ja muotoile pallero, paina se litteäksi. Pidä jääkaapissa yön yli.
2. Täyte: Sekoita keskenään siirappi, sokeri, munat ja keltuaiset tasaiseksi seokseksi. Sulata voi kasarissa, kunnes se on pähkinänruskeaa. Sekoita voisula seokseen.
3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä. Vuoraa taikinalla voideltu piirasvuoka. Pane kylmään 15 minuutiksi. Levitä pekaanipähkinät piirastaikinalle, lusikoi täyte niiden päälle ja paista sitten uunissa 45 minuuttia. Täytteen kuuluu olla vähän juoksevaa uunista otettaessa. Anna piiraan jäähtyä ja vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi ja mausta se tilkalla viskiä tai konjakkia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti