Kevyt vadelma-tuorejuustopiirakka
Vadelmat ja tuorejuusto sopivat täydellisesti yhteen! Tämä piirakka on valmistettu kevyttuotteista ja pohjaan on lisätty terveellisiä kaurahiutaleita. Herkuttele hyvällä omallatunnolla!
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Isohko piirakkavuoallinen, halkaisija noin 28 cm.
Pohja
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1½ dl Myllyn Paras kaura- tai pikakaurahiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
- 1 dl kevytkermavalmistetta
- 1 muna
Päälle
- noin 4 dl vadelmia
Tuorejuustotäyte
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa (vähärasvaista)
- 1 dl kevytkermavalmistetta
- ½ dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
Leivitykseen
- kaurahiutaleita tai korppujauhoja
Valmistusohje
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20–30 minuuttia.
VINKKI: Tuorejuuston tilalla voit käyttää rasvatonta maitorahkaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti