Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta
Julkaistu
Lohikeitto on arkiruokien ykkönen! Helppo, nopea ja kermainen lohikeitto valmistuu lämminsavulohesta. Tämä lohikeitto on varma hitti! Aidolla kuohukermalla saat parhaan lopputuloksen.
Ainekset
- 400–500 g savulohta
- 1 sipuli
- 8–10 perunaa (yleis- tai kiinteä peruna. Esim. annabelle)
- n. 1,5 l vettä + 2 kalaliemikuutiota (tai valmista kalalientä)
- 2 laakerinlehteä
- 8–10 maustepippuria
- 2 dl kuohukermaa
- tuoretta tilliä
Valmistusohje
Kermainen lohikeitto savulohesta valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja kuori ja lohko perunat.
- Kuullota sipulia ja perunalohkoa hetki voissa isossa kattilassa.
- Lisää vesi, kalaliemikuutiot, laakerinlehdet ja maustepippuri.
- Keittele perunat kypsiksi (noin 10 minuuttia).
- Lisää keiton joukkoon kuohukerma ja savulohi paloina.
- Mausta vielä lopuksi tuoreella tillillä. Tarjoile hyvän ruisleivän kera!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti