Kaurakuituleipä
Itse leipomalla saat tuoretta ja lisäaineetonta leipää. Hiutaleilla ja leseillä saat runsaasti kuituja mukaan. Kaada vain hyvin kohonnut taikina pellille, kohota, paista ja leikkaa neliöksi kypsänä. Voit lisätä taikinanesteen joukkoon hieman (1-2 dl) syksyn satoa: ryöpättyjä sieniä, pihlajanmarjoja tai puolukoita.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- noin 25 neliötä (uunipellillinen)
Ainekset
- 6 dl omena- tai appelsiinituoremehua tai piimää
- 50 g hiivaa
- 5 dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitua tai Neljän Viljan Hiutaleita
- 1 dl Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
- (½-1 dl auringonkukan- tai pellavansiemeniä)
- 2-3 tl mineraalisuolaa (Pan)
- 2-3 rkl siirappia
- ½ dl öljyä (50 g)
- noin 6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja tai Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää hiutaleet, leseet (ja siemenet). Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan 15-20 minuuttia (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).
Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi koneella tai puuharukalla.
Kaada ja levitä taikina heti öljytylle reunalliselle uunipellille. Ripottele pintaan runsaasti hiutaleita. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa puolesta tunnista tuntiin.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. Leikkaa hieman jäähdyttyä leipäveitsellä neliöiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät