Katkarapuvoileipäkakku
Lehtitaikinalle on muutakin käyttöä kuin joulutortut, taikinalevyistä on kätevä valmistaa voileipäkakku esimerkiksi pikkujoulujuhliin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Pohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (8 kpl = 500 g) tai Torttutaikinalevyjä (5 kpl = 500 g)
Täyte
- 4 kpl liivatelehtiä
- 1 dl maitoa
- ½ purjosipuli (noin 100 g)
- 200 g katkaraputuorejuustoa
- 100 g ranskankermaa (1 dl)
- 300 g pakastekatkarapuja (sulatettuna ja valutettuna)
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl tillisilppua
Valmistusohje
Yhdistä aina kaksi lehtitaikinalevyä päistään yhteen pitkiksi ("liimaten" sauma vedellä) siten, että saat uunipellille 4 pitkää yhdistettyä levyä.
Voitele yksi pitkä levy munalla ja tee siihen koristeellisia viiltoja tai kuvioita. Pistele kaikki levyt haarukalla. Paista levyjä 225-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä ja liuota ne sitten 1 dl:aan kiehuvaa maitoa. Silppua purjosipuli ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää maito-liivateseos täytteeseen.
Kokoa kypsistä taikinalevyistä voileipäkakku. Levitä täytettä voileipäkakun joka kerroksen väliin runsaasti. Laita päälle koristeltu levy. Anna hyytyä kylmässä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti