Kanakorma & neilikkariisi
Ainekset
- 4:lle hengelle
Kana & marinadi
- 4 kpl kananrintafileetä
- ½ dl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl inkivääritahnaa
- 2 tl suolaa
- ½ sitruunan mehu
- (1/2 rkl Limmi sitruunamehua)
- 1 tl garam masalaa
Kormakastike
- 2 rkl maissiöljyä tai muuta vaaleaa paistoöljyä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl korianterinsiemeniä
- 1 tl juustokuminan siemeniä (tai 2 tl jauhettua juustokuminaa)
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl currya
- (½ tl vahvaa chilijauhetta, jos haluat lisää potkua)
- 5 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
- 2 sipulia
- 1 rkl inkivääritahnaa
- 1 tlk (400g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
- 2 dl kookoskermaa (intialaista tai 1 dl thaimaalaista kookoskermaa)
- 1 dl mantelijauhetta (tai 1 ½ dl mantelilastuja)
Valmistusohje
Laikkaa rintafileet isoiksi suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon jogurtti, inkivääritahna, suola, sitruunamehu sekä garam masala ja laita jääkaappiin marinoitumaan.
Silppua sipuli, valkosipuli ja ota kaikki mausteet valmiiksi esille. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa wokissa tai paistinpannussa, laita kuivat mausteet öljyyn ja freesaa hetken. Kun mausteiden aromit tulevat esiin, lisää sipuli, inkivääritahna sekä valkosipuli ja jatka pehmennystä. Lisää sekaan vielä tomaatit, kookoskerma ja mantelijauhe ja anna porista 10 minuuttia miedolla lämmöllä, niin että sipuli ja tomaatit pehmenevät.
Laita kastikkeen poreilun lomassa kananpalat vartaisiin. Kaada uunivuokaan pari senttiä kylmää vettä ja asettele kananpalat veden yläpuolelle vuoan reunojen varaan. Paista vartaita 250-asteessa grillivastusten alla noin 5 minuuttia. Jos grillikausi on avattu, suosittelen aitoa grilliä niin vartaat saavat kauniin värin.
Soseuta pehmennyt kormakastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Jos kastike kaipaa mielestäsi raikkautta, sitruunamehu sopii kanakormaan. Kypsennä kanapalat loppuun kastikkeessa koko ajan sekoittaen (paksu kastike roiskuu ympäriinsä kiehuessaan).
Tarjoa basmatiriisin ja mangochutneyn kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät