Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät
Savustettu kalkkunanrinta on mehukas ja makoisa leivänpäällinen. Kun kalkkunaleikkeleeseen lisäät vielä waldorfsalaatin, saatkin jo kokonaisen aterian. Aidossa waldorfissa kuuluu olla juuriselleriä, mutta varsiselleri on rapeampaa.
Neljälle
- 8 viipaletta grahamleipää
- 400 g savukalkkunaa viipaleina
Waldorfsalaatti
- ½ dl kermaviiliä
- 2 rkl majoneesia
- 1 sellerinvarsi
- ½ omena
- ½ dl saksanpähkinöitä
- ½ dl suikaloitua jäävuorisalaattia
Valmistusohje
1. Walldorsalaatti: Sekoita keskenään kermaviili ja majoneesi. Kuori ja suikaloi omena sekä sellerinvarsi ja sekoita majoneesiseokseen. Suikaloi jäävuorisalaatti, rouhi pähkinät ja sekoita nekin salaattiin.
2. Paahda leipäsiivut. Jaa kalkkunaviipaleet neljälle leivälle. Lusikoi päälle salaattia ja paina kevyesti päälle toiset leipäviipaleet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät