Kalakeitto aiolilla
Herkullista pikaruokaa.
Neljälle
- noin 700 g kalafileetä
- 150 g katkarapuja
- 2 porkkanaa, viipaleina
- 1 pala juuriselleriä, kuutioina
- ½ purjo, viipaleina
- ½ g sahramia
- 2 kalaliemikuutiota
- 1 l vettä
- 1 laakerinlehti
- 4 mustapippuria
- hienonnettua tilliä
Aioli
- 3-5 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- 2 munankeltuaista
- noin 2 dl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- halutessasi, hieman puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Laita vihannekset kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja lisää vesi. Lisää mausteet ja keitä hiljalleen kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä.
2. Purista sillä aikaa valkosipulit kulhoon. Lisää suola ja keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy vähän kerrallaan samalla vatkaten, mausta mausteilla.
3. Lisää kalapalat ja katkaravut keittokattilaan ja keitä hiljalleen muutama minuutti kunnes kala on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti