Kalakeitto aiolilla

Herkullista pikaruokaa.

Neljälle

  • noin 700 g kalafileetä
  • 150 g katkarapuja
  • 2 porkkanaa, viipaleina
  • 1 pala juuriselleriä, kuutioina
  • ½ purjo, viipaleina
  • ½ g sahramia
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 1 l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 4 mustapippuria
  • hienonnettua tilliä

Aioli

  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • 2 munankeltuaista
  • noin 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • halutessasi, hieman puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Laita vihannekset kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja lisää vesi. Lisää mausteet ja keitä hiljalleen kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä.

2. Purista sillä aikaa valkosipulit kulhoon. Lisää suola ja keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy vähän kerrallaan samalla vatkaten, mausta mausteilla.

3. Lisää kalapalat ja katkaravut keittokattilaan ja keitä hiljalleen muutama minuutti kunnes kala on kypsää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.