Itse tehdyt sipsit eli perunalastut uunissa
Oletko jo kokeillut itse valmistettuja perunalastuja? Käytä kiinteää perunaa ja juustohöylää. Näin saat sopivan ohuet lastut. Hyödynnä erilaisia maustettuja öljyjä maustamisessa. Perunalastujen kylkeen valmistetaan sitruunadippikastike.
Ainekset
- 5-6 keskikokoista perunaa
- ½ dl sitruunaöljyä
- ½ tl suolaa
Sitruunadippikastike
- 200 g smetanaa
- 2 rkl sitruunaöljyä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Huuhtele ja kuivaa perunat.
- Ota juustohöylällä ohuita lastuja ja laita kulhoon.
- Sekoita joukkoon sitruunaöljy ja suolaa. Kääntele tasaiseksi.
- Levitä perunalastut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille siten, että ne ovat mahdollisimman vähän päällekkäin toistensa kanssa.
- Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.
- Valmista raikas dippikastike: Sekoita smetanan joukkoon sitruunaöljyä ja ripaus suolaa.
- Herkuttele!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät