Julkaistu
Kinkku-juustomunakkaassa voit hyödyntää vaikka joulukinkun jämät.
Ainekset
- 3 munaa
- 100 g joulukinkkua
- 2 rkl kermaa
- 8–10 miniluumutomaattia
- 1 pieni punasipuli
- nippu persiljaa
- 1 dl juustoraastetta
- suolaa, mustapippuria
- voita/öljyä
Valmistusohje
- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi. Halkaise tomaatit. Suikaloi kinkku.
- Riko munat kulhoon, lisää kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita haarukalla kevyesti, älä vatkaa.
- Kuullota hetken aikaa voinokareessa sipulit, tomaatit ja kinkkusuikaleet. Lisää persilja. Ota lautaselle sivuun.
- Laita pannulle voinokare ja kaada munaseos. Pannu ei saa olla liian kuuma.
- Vedä munakasmassaa nuolijalla keskelle, kunnes pinta hieman kiinteytyy.
- Paista 1–2 minuuttia. Lisää pinnalle juustoraaste ja kaada toiselle puolikkaalle kinkku-sipuli-tomaatti.
- Kippaa toinen puoli päälle ja kumoa lautaselle.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät