Ahvenfileitä ja kantarelleja
Ahvenen hienostunut maku tulee paljolti sen nahasta. Siksi on tärkeää, että ahven suomustetaan enne fileoimista, muttei nyljetä. Kantarellit eli keltavahverot ovat ahvenen klassinen lisuke - vastakalastettu ahven ja tuoreet kantarellit ovat kesän suuria makunautintoja. Voit pyytää, että ahven suomustetaan jo kaupan kalatiskillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 4 kpl 400-500 g ahventa
- 200 g kantarelleja
- 1 sipuli
- 1 nippu persiljaa
- 40 g voita
- vehnäjauhoja leivittämiseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Suomusta ahvenet. Tämä voi olla vaikeaa ensikertalaiselle. Se onnistuu helpoimmin seuraavasti: pujota puutikku kalan suuhun, pidä tikusta kiinni ja vedä suomustin tai kuorimaveitsi itseäsi kohden. Jos suomustat sisällä, pidä kalaa tiskialtaassa tai vadissa veden alla, jotteivät suomut roisku ympäriinsä.
2. Fileoi kala, puhdista sienet, kuori ja hienonna sipuli. Silppua persilja. Paista sienet ja sipuli voissa keskilämmössä.
3. Jauhota, mausta ja paista ahvenfileet voissa keskilämmöllä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti