Taivaallisen hyvä raparperijälkkäri – tätä kannattaa kokeilla!
Raparperi on alkukesän ehdoton suosikkiherkku. Piirakoiden, mehun ja paistosten lisäksi raparperi sopii myös raikkaan pehmeiden jälkkärismoothieiden ainesosaksi.
Tämä taivaallisen hyvä raparperismoothie saa makeutta ruokosokerista ja vaniljasiirapista. Resepti on peräisin ISS Ruokapalveluilta.
Raparperismoothie (4:lle)
220 g tuoretta raparperia ( noin 2 vartta )
¾ dl ruokosokeria
500 g turkkilaista jogurttia
2 rkl raparperin keitinlientä
vaniljasiirappia maun mukaan
Kuori raparperit, paloittele 1 cm paloiksi ja keitä sokerivedessä pehmeiksi. Valuta raparperit, jäähdytä ja soseuta. Säilytä keitinliemi.
Sekoita jogurtti, vaniljasiirappi ja raparperisose keskenään. Lisää tarvittaessa raparperin keitinlientä.
Kaada annoslasiin ja koristele mustaherukkajauheella tai kesämansikoilla sesongin mukaan.
***
Nautitaan kylmänä.
Resepti: ISS Ruokapalvelut
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti