Kokeile lottien ikivanhaa reseptiä: "Virkistävä voimajuoma"

raparperi,-terveysvaikutus
Shutterstock

Vanha ja suosittu tapa säilyttää raparperit ja sen sisältämät vitamiinit talvella nautittavaksi, oli valmistaa raakaa raparperimehua. Katso resepti!

Lottien ohjeella valmistettua yksinkertaista ja maukasta raparperi- ja porkkanasosetta käytettiin aikoinaan monessa suomalaiskodissa pitkin talvea ruuan lisäkkeenä.

– Tämä herkullisen virkistävä voimajuoma valmistuu helposti, Lottamuseosta kerrotaan.

Raaka raparperimehu

raparperia
vettä
sokeria
kardemummaa

Raparperit raastetaan, ja sen joukkoon sekoitetaan vettä. Seos laitetaan siivilään sekoittamatta valumaan. Mehu maustetaan mieleiseksi esim. sokerilla ja kardemummalla. Kun sokeri on sulanut mehun joukkoon, mehu pullotetaan.

Lähde: Lottamuseo

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.