Kokeile lottien ikivanhaa reseptiä: "Virkistävä voimajuoma"
Vanha ja suosittu tapa säilyttää raparperit ja sen sisältämät vitamiinit talvella nautittavaksi, oli valmistaa raakaa raparperimehua. Katso resepti!
Lottien ohjeella valmistettua yksinkertaista ja maukasta raparperi- ja porkkanasosetta käytettiin aikoinaan monessa suomalaiskodissa pitkin talvea ruuan lisäkkeenä.
– Tämä herkullisen virkistävä voimajuoma valmistuu helposti, Lottamuseosta kerrotaan.
Raaka raparperimehu
raparperia
vettä
sokeria
kardemummaa
Raparperit raastetaan, ja sen joukkoon sekoitetaan vettä. Seos laitetaan siivilään sekoittamatta valumaan. Mehu maustetaan mieleiseksi esim. sokerilla ja kardemummalla. Kun sokeri on sulanut mehun joukkoon, mehu pullotetaan.
Lähde: Lottamuseo
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti