"Äitylit-piirakka" villitsee: Annen superhelppoa raparperireseptiä ylistetään somessa – kokeile itse!
Facebookin kuuluisassa Äitylit-ryhmässä jaettu raparperipaistos-resepti hurmaa helppoudellaan ja herkullisuudellaan.
Joensuulainen Anne Houda Rabti jakoi Facebookin suosittuun Äitylit-ryhmään äitinsä vanhan raparperireseptin. Tämä piirakka, jota paistokseksikin voi kutsua, on äärimmäisen helppo valmistaa.
– Äiti teki tätä, kun olin penska. Pyysin ohjeen talteen, kun hän oli vielä kunnossa.
Annen reseptiin tulee kaikessa yksinkertaisuudessaan raparperia, vehnäjauho-sokeriseosta ja voita. Paistos laitetaan 200-asteiseen uuniin tunniksi ja nautitaan maidon tai vaniljakastikkeen kera.
Superhelppo resepti sai Äitylit innostumaan ja monet ryhmäläiset päättivät heti kokeilla herkulliselta kuulostavaa paistosta. Annen postaukseen tulviikin nyt kommentteja, joissa reseptiä on testattu ja sitä ylistetään.
– Se on kyllä hyvää ja piirakan rapsakka pinta maistuu hieman kinuskille, Anne kertoo MTV:n Makuja.fi-ruokasivustolle.
Makuja.fi julkaisee reseptin Annen luvalla.
Annen helppo raperperipaistos eli "Äitylit-piirakka"
Tuoretta raparperia pilkottuna (noin 7-8 vartta)
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
Voita lohkoina
Tarjoiluun:
Maitoa tai vaniljakastiketta
Lado pilkottuja raparperinpaloja pyöreän piirakkavuoan pohjalle. Sekoita sokerit ja vehnäjauhot ja ripottele seos raparperien päälle. Lohkoa voista paloja ja heittele piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa tunnin verran. Nauti maidon tai vaniljakastikkeen kera.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti